Să vorbim despre dinti si mai exact despre modul in care trebuie sa aducem imbunatatiri serioase rutinei noastre dentare. Aici nu este vorba doar despre periajul de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura. Timp de secole, periuța de dinti a fost fabricata din materiale naturale. Dar, la inceputul secolului al XX-lea, pentru ca plasticul a devenit un produs rapid de folosit, producatorii au inceput sa inlocuiasca aceste materiale cu cele plastice si nu s-au mai intors inapoi. Pentru ca plasticul este in esenta indestructibil, asta inseamnă căaaproape fiecare periuta de dinti fabricată din anii 1930 este inca undeva in lume, intr-un gunoi.
Studiile arata ca o persoana foloseste in medie 300 de periute de dinti pe parcursul vietii. Miliarde de periute de dinti isi gasesc drumul catre deseuri in fiecare an. Stilul de viata zero, nu inseamna neaparat zero deseuri, inseamna ca trebuie sa avem grija de natura si sa reducem deseurile. Pentru a reduce deseurile recomandam folosirea periutelor de dinti ecologice. Ei bine, este foarte important sa ne preocupam de mediu si cand vine vorba despre acest capitol intrucat cu cat suntem mai constienti de tot ce folosim in jurul nostru, cu atat reusim sa reducem consumul nefolositor de deseuri. Un pas care ne va ajuta cu siguranta in viitor si care ne va face in acelasi timp sa fim mai fericiti.
Periute de dinti ecologice – alternative la periuta normala
Astazi din ce in ce mai multi producatori de periute de dinti se intreaba cum pot reface acest obiect folosind din ce in ce mai putin plastic sau chiar deloc. Medicii dentisti recomanda schimbarea periutei de dinti la fiecare trei patru luni, astfel acest lucru inseamna milioane de periute de dinti aruncate. Un numar semnificativ de persoane din tara noastra folosesc periutele de dinti electrice, acestea ajungand si ele in fluxul de deseuri anuale. De aceea este foarte important ca oamenii sa ajunga sa constientizeze importanta folosirii unei periute de dinti ecologice.
O alternativa la periutei din plastic, este aceea a periutei de dinti din bambus. Periuta de dinti din bambus a fost una dintre primele periute de dinti ecologice. Acest tip de periute a venit la inceput cu peri din ulei de bob de ricin 100%, un procent care a crescut de-a lungul anilor si se dezvolta din ce in ce mai mult si pe piata noastra.Manerele fiind din bambus organic, cultivat in salbaticie, 100% prietenos cu mediul.
Periuta de bambus a contribuit la deschiderea drumului pentru o ingrijire orala durabila. In prezent au aparut mult mai multe branduri care produc astfel de periute de dinti ecologice din care putem alege.
De-a lungul timpului au aparut nenumerate tipur必利勁
i de periute de dinti ecologice. Important este ca atunci cand mergem sa cautam o astfel de periuta sa ne asiguram ca aceasta are un maner de bambus 100% compostabil, de asemenea ca acesta este anti-fungic, anti-bacterian si antimicrobian. Parul periutei este si el unul important intrucat o folosim de doua ori pe zi si trebuie sa fie o periuta care sa ne faca placere sa o folosim si nu o periuta rigida.