Spalatoria auto ecologica – prietenoasa cu mediul

La inceputuri, cand oamenii au inceput sa isi duca masinile la spalat, intrucat resursele erau ieftine si abundente, industria nu se preocupa de cantitatea de apa sau electricitatea folosita de catre o spalatorie auto sau de substantele folosite pentru curatare. In prezent, povestea este diferita, pe masura ce populatia si utilizarea tehnologiei au crescut, lumea a devenit din ce in ce mai constienta din punct de vedere ecologic si oamenii incearca sa examineze impactul pe care il are asupra mediului si cum ar putea diminua folosirea acestora in exces.

Anumiti clienti se indreapta deja spre afaceri ecologice, pretul nefiind cu foarte mult schimbat decat la o spalatorie normala. Spalatoriile auto ecologice ii pot ajuta pe proprietarii acestora sa economiseasca bani pe termen indelungat.

                Reducerea sarcinii de putere

Spalarea profesionala a fost intotdeauna mult mai prietenoasa cu mediul decat cea de acasa. Totusi chiar si asa se mai pot face economii daca spalatoria auto decide sa achizitioneze motoare premium care sa reduca energia. Ce inseamna acest lucru, practic aceste motoare optimizeaza eficienta si reduc consumul de energie si implicit costurile. De asemenea imbunatatesc fiabilitatea sistemului. Un calcul facut de Asociatia Nationala a Producatorilor de Electrice a aratat ca daca astfel de motoare ar fi implementate de catre spalatoriile auto s-ar prevenii 80 de milioane de tone metrice de dioxid de carbon in urmatorii 10 ani, un plus pentru protejarea mediului.

In timp ce motoarele pot economisi energie electrica, echipamentele de spalare auto in sine au evoluat si pot utiliza si mai putina apa. Produsele chimice pentru spalarea masinilor si modul in care acestea sunt aplicate folosesc mai putina apa, acest lucru insemnand mai putine deseuri chimice.

                Spalati, clat威而鋼
iti, refolositi… grija pentru mediu

Apa este fara indoiala cea mai importanta cand vine vorba de spalarea profesionala a masinii.  Ei bine, in ultima perioada spalatoriile au inceput sa foloseasca o cantitate mai mica de apa, exista chiar spalatoriile in care ne putem spala singuri masina in doar 5 minute, astfel cantitatea de apa este mult mai redusa. Totusi, se mai poate face ceva si anume reciclarea apei.

Echipamentele de reciclare a apei reprezinta in zilele noastre un „must” in orice spalatorie. In timp ce municipalitatile cresc taxele la apa si canalizare pentru a plati statiile de tratare a apei si pentru a inlocui infrastructuri vechi, spalatoriile ar trebui si ele sa creasca preturile, dar din fericire au aparut noi tehnologii de reciclare 100% a apei si refolosirea ei in toate etapele spalarii.

Produse chimice sigure si biodegradabile

Pe langa consumul de energie si apa, mai exista un factor neprietenos cu mediul si anume produsele chimice de spalare. Astfel acestea nu sunt bune nici pentru sanatatea angajatilor si nici pentru mediu. De aceea este foarte important sa se apeleze la substante chimice ecologice. Acestea sunt necorozive, neinflamabile si biodegradabile, ceea ce inseamna ca sunt sigure. In mod traditional, substantele chimice de spalare sunt considerate mai putin sigure. In momentul in care se percepe o taxa de expediere inseamna ca substanta chimica nu este una sigura. Daca etichetele sunt corozive, acel produs nu e sigur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *