Cutii de carton  – Cum le refolosim?

Bucuria moderna vine la pachet cu multe cumparaturi online, mai exact vine in cutii de carton. Toata lumea devine entuziasmata cand primeste pachete acasa, in cutie, in fata usii. Pe langa asigurarea transportului in siguranta al cumparaturilor noastre, cutiile de carton joaca un rol important in viata de zi cu zi. Ele servesc ca mijloc de stocare al amintirilor noastre, depozitam lucruri pe care nu le mai folosim zi de zi sau sunt o modalitate de a expedia pachete catre familie si prieteni, cartonul este peste tot si are un motiv intemeiat si anume sustenabilitatea sa ingredibila. Ambalajul din carton este conceput pentru a fi reciclat, deci este important sa reciclam intr-un mod corect cartonul atat in casele noastre cat si la birou in orice ocazie.

                Cutii de carton – reciclare

Din fericire cartonul poate fi reciclat de cinci pana la sapte ori si este, in general un material simplu si usor de reciclat. Daca aveti acasa sau la birou cutii de carton de  la noi electrocasnice cumparate, ele cum perfecte pentru a fi reciclate, mai ales ca in ultima perioada nu mai este nevoie sa pastram toate cutiile electrocasnicelor in casa.

Sfaturi  utile pentru a incepe reciclarea cutiilor de carton:

  • Indepartati orice material de ambalare a cutiei precum spuma de poliester.
  • Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la indepartarea benzii sau a etichetelor din cutiile de carton. Acestea pot fi eliminate in procesul de reciclare.
  • Daca cutia dumneavoastra este indoita, rupta sau deteriorata, este in regula, ea poate fi reciclata atata timp cat este uscata si curata.
  • Pastrati cutiile uscate. Daca totusi cutiile de carton se umezesc, lasati-le sa se usuce inainte de reciclare.
  • Pastrati cutiile curate si departe de produsele alimentare, cum ar fi uleiul si grasimile. O cutie plina de grasime sau patata cu alimente nu mai poate fi reciclata.
  • Aplatizati cutiile de carton sau rupeti-le inainte de a le pune in cosul de gunoi. Acest lucru va economisi spatiu.

樂威壯
4>Este important sa retineti ca exista doua tipuri de carton si anume carton simplu si carton ondulat. Cartonul simplu este cel subtire dintre cele doua si este folosit pentru a face mai multe ambalaje precum cutii de cereale, cutii de pantofi, recipiente de sucuri sau cutii de lapte. Cartonul ondulat este cel mai puternic, mai gros dintre cele doua si este utilizat in primul rand pentru a face cutii de ambalare si chiar cutii de mobilier.

Reciclare carton

In general majoritatea cartoanelor pot fi reciclate, dar, cand vine vorba de recipientele de sucuri, cutii de lapte sau cutii de pizza se aplica reguli separate. Cel mai bine este sa verificati in localitatea in care va aflati pentru a vedea ce reguli se impun pentru acestea si sa cereti sfaturi pentru a sti ce sa faceti cu ele. Cartonul este un material de mare ajutor, puternic, durabil si realizat dintr-un material regenerabil si reciclabil. Cand il reciclam, nu numai ca ne imbunatatim calitatea vietii si a mediului, dar in acelasi timp ajutam industria sa  creeze produse noi si inovatoare pe care sa le folosim in fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *